English (United Kingdom)
Банер
Банер
Банер

Награди

Општини

Банер

Жени гласачи - гласај и набљудувај

Непосредно пред Парламентарните избори 2002, СОЖМ го спроведе проектот чија цел беше да се зголеми степенот на транспарентност и почитување на регуларноста на изборниот процес.

Беа обучени 24 набљудувачки (од страна на две експертки од Албанија), беше испечатен прирачник за набљудувачи и беше извршен мониторинг на изборите во регионалните изборни комисии и во избирачките места. Беше оформен неформален штаб, каде се вршеше анализа на извештаите и оценка на изборите.

Резултат од овој проект беше зголемен број на гласачи, почитување на изборната законска регулатива, придонес кон малиот број неправилности и кон фер и демократски избори.

Донатор: ФИООМ

 

Донатори
Членка на: