English (United Kingdom)
Банер
Банер
Банер

Награди

Општини

Банер

Учество на семинар во Истанбул, дел од проектот „Балканска женска коалиција“

Претставничка на Националниот совет за родова рамноправност учествуваше на тридневен семинар во Истанбул, Турција, како дел од проектот „Балканска женска коалиција за професионална квалификација и тренинг во полето на бизнисот и економијата“.

Семинарот се одржа од 20 - 22 март 2013 година, а главни теми беа: Менаџирање на човечки ресурси и Претприемништво за мигранти и луѓе со хендикеп.

На семинарот учествуваа преставнички од сите организации учеснички во проектот од балканските земји: Грција, Турција, Романија, Хрватска, Бугарија, Србија, Албанија, Македонија.

Македонија во овој проект учествува како Партнер од трета земја, додека водечки партнер е Грчката асоцијација за жени претприемачки (С.Е.Г.Е.).

Учесниците имаа можност да споделат искуства, да научат нови работи и да остварат нови контакти и познанства, како можност за понатамошна соработка.

Повеќе околу проектот може да погледнете на официјалната страна на проектот, како и на Фејсбук фан страната.

 

Донатори
Членка на: