English (United Kingdom)
Банер
Банер
Банер

Награди

Општини

Банер

Учество на 57мата конференција на Обединетите нации за статусот на жените

Претседателката на Националниот совет за родова рамноправност, Савка Тодоровска, учествуваше на 57мата конференција на Обединетите нации за статусот на жените која се одржа во Њујорк, Соединети Американски Држави.

Конференцијата се одржа од 4 - 15 март во седиштето на Обединетите нации во Њујорк.

Главна тема на овогодинешната конференција беше „Елиминација и превенција на сите форми на насилство врз жените и девојките“.

Повеќе информации за конференцијата, учесниците, заклучоците и настаните може да најдете на официјалната страна.

 

Донатори
Членка на: