English (United Kingdom)
Банер
Банер
Банер

Награди

Општини

Банер

Женски суд - Сараево

По петгодишна подготовка, од 7. до 10. мај 2015 г., во Сараево се одржа Женскиот суд.

На овој алтернативен суд жените сведочеа за искуствата на неправди претрпени во состојби на војна, конфликт и мир, за премолчените, непризнаените и скриените злосторства, како и за организираниот отпор на жените од земјите на бивша Југославија. 

На Судот присуствуваа повеќе од 500 жени од земјите на бивша Југославија, а НСРР е една од организациите во регионалниот организациски одбор на Женскиот суд.

Повеќе за Женскиот суд на следниот линк.

 

Донатори
Членка на: