English (United Kingdom)
Банер
Банер
Банер

Награди

Општини

Банер

Едукација - Женски суд

На 25. и 26.04.2015 во Скопје беше одржана обука за психолози и психо-терапевти на тема на постапување со жени кои биле жртви на насилство во војна и конфликт. Посебно беа разработени теми како психолошки последици од преживеани трауми од сексуално насилство во војна, домашно насилство и трговија со жени.

Обуката ја држеше експертка од „Медика“ - Зеница, г-ѓа Маријана Сењак.

 

Донатори
Членка на: