English (United Kingdom)
Банер
Банер
Банер

Награди

Општини

Банер

Предавање за домашно насилство во соработка со Унија на жени Кавадарци

На 11.09.2014 во просториите на Општина Кавадарци се одржа предавање на тема „Домашно насилство“.

Предавањето беше во организација на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ - Кавадарци.

Претставничката на НСРР, Наташа Димитровска, говореше за проблемот на домашно насилство, причините и последиците за тој проблем, а на тема спречување на домашното насилство беше претставен проектот „Со заеднички напори - кон новите европски стандарди за заштита на жените од родово базирано насилство“ и кампањата ПОТПИШУВАМ.

Фотографии од настанот овде.

 

Донатори
Членка на: