English (United Kingdom)
Банер
Банер
Банер

Награди

Општини

Банер

Велигденски хепенинг 2014

Националниот совет за родова рамноправност традиционално, веќе 23 години, го одбележува верскиот празник Велигден со пригодна велигденска трпеза. Производите кои ги подготвуваат жените - членки на НСРР (СОЖМ) се изложуваат пред Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ и се продаваат за собраните средства да се искористат во хуманитарни цели.

Оваа година собраните средства ќе бидат искористени за матурантите од Домот за деца без родители и родителска грижа „11 Октомври“ во Скопје.

 

Донатори
Членка на: