English (United Kingdom)
Банер
Банер
Банер

Награди

Општини

Банер

Обуки за зајакнување на жените од политичките партии

Националниот совет за родова рамноправност во рамки на Програмата за политичко зајакнување на жените во март 2014 реализира 7 обуки во 7 рурални општини во РМ со жени од политичките партии кои се центарски и десно ориентирани.

Цели на обуките се: зголемување на застапеноста на жените во политичките партии, како и на повисоки позиции во политичките партии, зголемување на учеството на жените во процесите на донесување на одлуки, вклучување на приоритетите, потребите и интересите на жените во програмите и политиките на политичките партии и вклучување на родовата перспектива во програмите и политиките на политичката партија.

Настаните се поддржани од Фондацијата Конрад Аденауер, канцеларијата во Скопје.

Фотографии може да погледнете овде.

 

Донатори
Членка на: