English (United Kingdom)
Банер
Банер
Банер

Награди

Општини

Банер

Средба со министерот за економија Сарачини

На 8. март, по повод Денот на жената, НСРР оствари средба со министерот за економија на Република Македонија, г-динот Ваљон Сарачини.

На средбата се разговараше за досегашната поддршка на жените-претприемачи што ја дава Министерството за економија, а беа претставени и активностите на НСРР во контекст на Програмата за економско зајакнување на женитe, чија стратешка цел е подобрување на социо – економската положба на жените.

Меѓу целите се вбројуваат намалување на невработеноста и сиромаштијата кај жените и девојките, зајакнување на личните капацитети на жените и девојките за конкурентен настап на пазарот на трудот и поттикнување на женското претприемништво.

Повеќе фотографии од настанот може да погледнете овде.

Медиумска покриеност: Актуелно24, Сител, Лидер, Канал5

 

Донатори
Членка на: