English (United Kingdom)
Банер
Банер
Банер

Награди

Општини

Банер

Соочување со минатото во Црна Гора и Македонија

Цел: Зајакнување на женското учество во регионалниот женски суд во Западен Балкан.

Активности: Семинар за феминистичката перспектива на правдата, 2 работилници со цел едуцирање на жените за транзициската правда и помирувањето, 6 локални работилници за промоција на женскиот суд  и мотивирање за активно учество на жените од Македонија.

Резултати: 100 жени од Македонија тренирани и подготвени да учествуваат во регионалниот трибунал Женски Суд 2014.

Период: 01.09.2012 – 28.02.2013

Донатор: Квина Тилл Квина

 

Донатори
Членка на: