English (United Kingdom)
Банер
Банер
Банер

Награди

Општини

Банер

Разоружувањето - Перспектива за безбедно живеење

Цел: Мотивирање на граѓаните за поголем одзив на акцијата за разоружување.

Спроведени активности: спроведена кампања по принципот „Од врата до врата” во 20 скопски села; изготвени и дистрибуирани 500 брошури со акцент на ризикот и последиците од поседувањето оружје како извор на можни конфликти и пресметки.

Резултати: придонес во менувањето на ставовите и свеста кај граѓаните во однос на разоружувањето, за зачувување на стабилноста и мирот.

Донатор: Фондација институт отворено општество – Македонија (ФИООМ).

 

Донатори
Членка на: