English (United Kingdom)
Банер
Банер
Банер

Награди

Општини

Банер

Хуманитарен Василичен коктел

Традиционално, секоја година, Националниот совет на жени на Македонија – СОЖМ организира Хуманитарен Василичен коктел.

Оваа година НСЖМ-СОЖМ под покровителство на градоначалникот на Општина Центар Владимир Тодоровиќ орагaнизира Хуманитарен Василичен коктел на 14.01.2010 година (четврток) во хотелот „Холидеј Ин“ – Скопје со почеток во 12:00 часот.

Средствата кои ќе бидат собрани ќе бидат наменети за стипендирање на студенти бруцоши кои потекнуваат од семејства кои не се во можност да обезбедат школување на своите деца.

Повеќе...

 

FREJA Форум

Националниот совет на жени на Република Македонија – СОЖМ и оваа година е една од партнер организациите кои го организираат и учествуваат на Freja Форумот 2009 кој се одржа од 13 до 15 ноември во Белград.

На Freja Форумот учествуваа членки на Националниот совет на жени на Република Македонија – СОЖМ, нивни соработници, претставници од бизнис секторот, заедницата на единиците на локалната самоуправа и Општина Центар како и еминентни личности од земјите од регионот и ЕУ.

Freja форумот оваа година е посветен на демократија, еднакви можности и квалитет на живот.

Целта е да се соберат на едно место претставници од земјите од Западен Балкан и членки на ЕУ кој ќе водат дијалог што ја зајакнува демократијата, и ќе го подобри квалитетот на животот во Европа и на Балканот.

Националниот совет на жени на Македонија – СОЖМ и Општина Центар оваа (2010) година ќе бидат домаќини на Freja Форумот во Скопје.

 

Новогодишна трпеза и делење на новогодишни подароци

Посета на домот 11 Октомври.jpgТрадиционално секоја година Националниот совет на жени на Македонија – СОЖМ организира Новогодишна трпеза и делење на новогодишни подароци на децата од домот без родители и родителска грижа „11 Октомври“ во Скопје.

На 29 Декември 2009 година (вторник) во 12:30 часот претставнички од НСЖМ-СОЖМ заедно со своите членки, сопственичката на модното студио Елена Лука и естрадната ѕвезда Есма Реџепова го посетија домот 11 Октомври и ја споделија радоста заедно со децата .

 

 

Донатори
Членка на: